Hoe maak je perfecte pannenkoeken? Eén ingrediënt is de sleutel, maar de Polen voegen het niet toe

Als u van pannenkoeken houdt, zullen wij u het recept voor het perfecte pannenkoekenbeslag vertellen. Het heeft één geheim ingrediënt dat pannenkoeken geurig en knapperig maakt. Helaas zien veel mensen dit ingrediënt over het hoofd, we weten eigenlijk niet waarom.

- Wie houdt er nu niet van pannenkoeken! Ze kunnen immers zowel zoet als hartig geserveerd worden. Dit is een van mijn lievelingsgerechten,” onthult Paweł Loroch en voegt eraan toe: - Iedereen zou moeten weten hoe je zulke pannenkoeken klaarmaakt, vooral omdat het geen moeilijk gerecht is.

Hoe maak je perfecte pannenkoeken? Benodigde ingrediënten

Om het perfecte beslag voor pannenkoeken te maken, hebben we nodig:

  • 2 kopjes volkorenmeel (meel van een lagere soort, d.w.z. 400, 450 en 500, werkt het best),
  • 1 kopje melk,
  • 1 glas water (mag koolzuurhoudend zijn),
  • 2 grote eieren,
  • 1/2 kopje gesmolten boter,
  • een snufje zout.

Belangrijk! Dit is ongeveer een gewoon glas van 250 ml. Met het bovenstaande beslag maakt u ongeveer 8 pannenkoeken (het hangt natuurlijk af van de grootte van de pan!).

Hoe maak ik perfecte pannenkoeken? maken

Meng alle ingrediënten samen tot een consistentie die lijkt op dikke room (het beslag moet gietbaar zijn, maar niet te gietbaar!).

- Misschien bent u verrast door de toevoeging van gesmolten boter. Naar mijn mening: hoe meer, hoe beter. Dankzij de boter zullen de pannenkoeken geurig zijn en niet blijven plakken aan de droge koekenpan met antiaanbaklaag waarop we ze meestal bakken,” legt Paweł Loroch uit en voegt eraan toe: - Sommige mensen denken dat het nodig is om een beetje vet in de koekenpan te smelten en dan pas het pannenkoekenbeslag te gieten, maar dat is niet waar. De toevoeging van gesmolten boter aan het beslag zorgt hiervoor. Bak de pannenkoeken zo kort mogelijk. Volgens de handboeken moet de pannenkoek zo wit zijn als een vel papier, want elke goudkleurigheid is een diskwalificerend nadeel bij pannenkoekenwedstrijden.

Als we echter niet meedoen aan pannenkoekenwedstrijden, mogen onze pannenkoeken net zo blozend zijn als die van oma. Hoe bereiden we ze? Giet iets minder dan een pollepel beslag in een zeer goed verwarmde pan, til de pan dan snel op en kantel hem zodat het pannenkoekenbeslag zich gelijkmatig over het oppervlak verspreidt. Bak ze aan beide kanten goudbruin. Als het beslag te dik is, kunt u er een beetje melk of water aan toevoegen. Eet smakelijk!

0 liked 2 viewing
No Comments
To leave a comment, you must on the site.
logo
Latest videos
Watch all videos