Peuterplanten. Ze zijn schattig, origineel en stellen weinig eisen

Hou je van bloemen in potten maar heb je weinig ruimte? Maak kennis met babyplanten. Als je weinig ruimte hebt, hoef je helemaal niet af te zien van fantastische groene decoraties. Ontdek welke planten zelfs in een kleine kamer passen.

Babyplanten - als je weinig ruimte hebt

Kleine potplanten hebben niet veel ruimte nodig om te groeien. Je kunt een smalle vensterbank, een kleine plank of ze overal neerzetten. Ze zijn ook erg charmant en gemakkelijk te kweken. Ze zijn zowel geschikt voor ervaren plantenliefhebbers als voor degenen die nog geen ervaring hebben met bloemen in pot.

Babyplanten omvatten een grote verscheidenheid aan soorten, die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je smaak en interieur. Ze omvatten onder andere opvallende cactussen en originele vetplanten. Welke zijn de moeite waard om te kiezen en hoe verzorg je babyplanten?

Kleine potplanten - 5 interessante suggesties

Wanneer is het de moeite waard om voor zulke babyplantjes te kiezen? Als je weinig ruimte hebt of geen tijd om ze te verzorgen. Kleine potplanten zijn schattig en nemen niet veel plaats in. Het originele ontwerp geeft charme aan elk interieur en zorgt voor een fantastische sfeer. Ontdek de 5 meest interessante peuterplant suggesties.

  • Echeveria

Echeveria is een vetplant uit Mexico die behoort tot de familie van de dikbladigen. Zijn kenmerkende eigenschap zijn de grijsgroene vlezige bladeren, die in een opvallend rozet staan. Hij is laag en wordt meestal 15 cm in diameter. Wat is de moeite waard om erover te weten?

  • Standplaats - houdt van zuidelijke vensterbanken en hoge temperaturen.
  • Water geven - spaarzaam, de plant krijgt alleen water als de grond helemaal droog is.
  • Bemesting - één keer per maand, bij voorkeur met een meststof met een beperkt stikstofgehalte.

De esemeria is een langlevende plant die van de zon houdt. Als je hem veel zon geeft, zal hij er prachtig uitzien.

  • Paragras (Dracaena trifasciata)

Sansewiera staat algemeen bekend als serpentine of schoonmoedertong. Het is een van de meest winterharde potplanten, die overigens probleemloos te kweken is. Het geeft ook een fantastisch decoratief effect. Wat opvalt zijn de smalle, zwaardvormige bladeren, die dik en vlezig zijn (zodat ze goed water opslaan).

Hoe verzorg ik de babyplanten van het geslacht Sansevieria?

  • Standplaats - bij voorkeur op een zonnige plek.
  • Water geven - eens in de anderhalve week een klein beetje water is voldoende.
  • Bemesting - één keer per maand met multivoedingspreparaten.

Als je prioriteit een kleine plantgrootte is, is een goede keuze de Sansevieria variëteit 'Hahnii', die maximaal 30 cm wordt.

  • Kalanchoë thyrsiflora

De Kalanchoë is een vetplant uit de Crassulaceae familie. De plant komt oorspronkelijk uit zuidelijk Afrika en maakt indruk met zijn ongewone ronde bladeren die in een opzichtige rozet staan. De grijsgroene bladeren worden rood als ze aan de zon worden blootgesteld en bereiken een diameter van ongeveer 15 cm. Volwassen kalanchoë kan in de lente gele, geurige bloemen produceren.

Hoe verzorg ik kalanchoë kransen?

  • Standplaats - de plant houdt van fel licht.
  • Water geven - niet vaker dan om de 2 weken in de winter en 5-6 dagen in de zomer.
  • Bemesting - met een preparaat voor vetplanten, elke 2 weken tijdens de groeiperiode.

Calanchoë werkt goed in de vensterbank, maar je kunt de plant ook op een balkon of terras zetten.

  • Mammilaria (Mammillaria zeilmanniana)

Mammillaria zeilmanniana is een rijkbloeiende cactus met grote, paarse bloemen. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico, wordt maximaal 12 cm groot en is gemakkelijk te kweken. Hij heeft een bolvormige of cilindrische groeiwijze en de bloemen die eruit groeien zijn in een prachtige krans gerangschikt.

Wat zijn de vereisten voor mamilaria?

  • Standplaats - zonnig, vensterbank op het zuiden of zuidwesten.
  • Substraat - leemachtig-zanderig, goed doorlatend
  • Water geven - niet te vaak, in de winter gaat de cactus in rust en heeft hij nauwelijks water nodig.

Mamilaria kan in de volle zon staan en houdt niet van overtollig water. Hij is geweldig voor mensen die vergeten hun bloemen water te geven.

  • Pilea peperomioides (Pilea peperomioides)

Pilea komt oorspronkelijk uit China. Ze valt op door haar ongewone uiterlijk. Wat is er zo speciaal aan? De kleine, ronde bladeren staan op lange bladstelen. Daarom wordt hij ook wel 'geldplant' genoemd (de bladeren lijken op munten), 'schietplant' en zelfs 'ufo-plant'. Hoe verzorg je de plant?

  • Standplaats - hij houdt van lichte ruimtes met veel diffuus licht.
  • Water geven - hij houdt van vocht, maar overleeft ook tijdelijke droogte en heeft matig water nodig.
  • Bemesting - eens in de drie weken met een verdunde meststof voor cactussen of vetplanten.

Volgens de Chinese traditie brengt de pepermi pilea geluk en voorspoed aan zijn eigenaars. Daarom kan het een goed cadeau-idee zijn voor een plantenliefhebber.

0 liked 6 views
No Comments
To leave a comment, you must on the site.
logo
Latest videos
Watch all videos