Nestle en Keurig willen dat u thuis ijskoffie maakt in plaats van een barista te betalen. Dat is moeilijker dan het lijkt

IJskoffie is gewoon niet hetzelfde als u het thuis maakt. Het wordt snel vloeibaar, smaakt bitter en lijkt gewoon niet op waar u een barista meer dan $8 voor betaalt.

Maar merken als Nestlé en Keurig, die ervoor zorgen dat espressomachines met één portie alomtegenwoordig zijn in veel huishoudens, gaan helemaal voor ijskoffie en proberen klanten van trendy koffiewinkels terug te lokken naar hun keuken.

Dit jaar lanceerde Keurig Dr. Pepper een apparaat dat speciaal bedoeld is voor ijskoffie en adverteerde met een drankje “net zo koud als in de koffiewinkels” in drie minuten of minder voor $199. Het bedrijf liet zijn nieuwe technologie zien en beloofde klanten dat ze het in hun keuken zouden kopen. Het bedrijf liet nieuwe technologie zien en beloofde smaakvolle kopjes die niet zouden verwateren door gesmolten ijs door de gezette koffie snel te koelen.

Nestlé, eigenaar van Nespresso en Nescafé, zei dat het “complete oplossingen” ontwikkelt voor klanten die thuis koude koffie willen zetten. In mei lanceerde Nescafé in Australië en China een espressoconcentraat dat bedoeld is om over ijs te gieten om een latte of Americano te maken. Geen “barista-vaardigheden nodig”, luidde de reclame. Dit jaar ontwikkelde het cafeïneconglomeraat ook zijn eerste Starbucks-melange speciaal voor ijskoffie, nieuwe creatiemodi op sommige Nespresso-machines voor ijsdranken, een koude koffie in blik en een Coffee mate koud schuim.

Maar er zit wetenschap achter waarom ijskoffie zoveel beter is in koffiezaken, en de huidige innovaties op espressomachines met één portie voldoen ondanks hun marketing niet aan die kwaliteit.

“Het fundamentele probleem met de manier waarop deze capsulemachines koffie zetten, is dat er eigenlijk minder koffie in die pods zit dan wordt gebruikt voor cold brew en andere dranken in cafés,” zei Christopher Hendon, universitair hoofddocent scheikunde aan de Universiteit van Oregon, tegen CNN, en hij voegde eraan toe dat ijskoffies voor thuisgebruik ongeveer half zo sterk zijn als wat cafés produceren.

Door te proberen meer koffie uit de pods te halen, krijgt de drank een bittere smaak, zei hij. In tegenstelling tot koude brouwsels die 's nachts gemaakt worden, zijn de brouwtijden op machines met één pod veel korter.

En de ijskoffiemanie komt op een moment dat de koffieproductie het risico loopt op prijsstijgingen omdat factoren zoals klimaatverandering het wereldwijde aanbod zouden kunnen verminderen. De International Coffee Organization (ICO), een intergouvernementele organisatie die in 1963 werd opgericht met steun van de Verenigde Naties, meldde in de zomer dat de ICO Composite Indicator Price - een belangrijke referentieprijs voor de wereldwijde koffie-industrie - het hoogste punt in 13 jaar bereikte, met een gemiddelde van 226,83 cent, of ongeveer $2,27 per pond.

“We zijn niet immuun voor de koffieprijs, verre van dat,” zei David Rennie, hoofd van Nestlé Coffee Brands, tijdens de Capital Markets Day van het bedrijf in november.

Toch kan investeren in ijskoffie de moeite waard zijn voor bedrijven. Nu Amerikaanse consumenten nog steeds de kneep in hun portemonnee voelen, kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis lekkere ijskoffie te maken.

Koffie leverde de grootste bijdrage aan de groei van Nestlé in de eerste negen maanden van dit jaar, aldus het bedrijf.

Jennifer Creevy, directeur bij WGSN Food & Drink, zei dat de thuiskoffiecultuur vooral bij jongere consumenten aanslaat.

“Deels is dit te wijten aan financiële druk, waarbij veel consumenten ervoor kiezen om meer uit te geven aan eersteklas artikelen voor thuis dan aan buitenshuis gekochte dranken, maar het spreekt ook tot de experimentele en individuele aard van de jongere generaties,” zei Creevy. “Deze consumenten kiezen eten en drinken om hun persoonlijkheid te laten zien, om nieuwe dingen te proberen en om vrienden hun vaardigheden te laten zien.”

Nestlé, dat ook Nescafé's oploskoffie, de Nescafé Dolce Gusto machine en concentraten maakt, merkte op dat verwennerij het voor het eerst won van stimulatie als de nummer één reden waarom mensen in 2023 koffie dronken. Koude koffie, vooral als 'pick-me-up' in de namiddag, zal die groei aanwakkeren, aldus het bedrijf.

“Koffie is niet langer alleen maar heet, en wordt 's ochtends gedronken. Het is nu de hele dag door een veelzijdige drank, die warm, koud en op smaak gedronken kan worden, wat ons enorme mogelijkheden biedt om aan deze nieuwe consumentenbehoeften te voldoen,” zei Rennie.

Nestlé zei dat één op de drie koffiekopjes die wereldwijd gedronken worden, koud zal zijn. En veel van die drinkers zijn Gen Z, een goudmijn voor marketeers.

“Het wordt de sleutel tot het werven van jonge consumenten die onevenredig veel koude koffie drinken als hun eerste kopje koffie,” zei Rennie.

Maar deze machines hebben nog een lange weg te gaan voordat ze fans van coffeeshops volledig hebben overtuigd. De Keurig K-Brew+Chill kwam dit najaar uit met gemengde kritieken, waarbij veel klanten op sociale media klaagden dat de machine alleen hete koffie zet. Keurig Dr. Pepper heeft geen verkoopdetails bekendgemaakt.

Bijna een kwart van de Amerikanen drinkt zijn koffie graag koud, volgens het National Coffee Data Trends rapport van dit najaar. En ondanks de hogere prijzen zijn ze nog steeds bereid om geld uit te geven voor een goede latte - de National Coffee Association vertelde CNN dat Amerikaanse consumenten jaarlijks 32,9 miljard dollar uitgeven in koffiezaken.

0 liked 3 viewing
No Comments
To leave a comment, you must on the site.
logo
Latest videos
Watch all videos