Het beste brood voor de gezondheid. Ondersteunt gewichtsverlies en verlaagt cholesterol
Het beste brood voor uw gezondheid is, in tegenstelling tot wat het lijkt, helemaal geen geavanceerd, modern supervoedsel met exotische toevoegingen. In plaats van te proberen de juiste ingrediënten te vinden en te veel te betalen, is het beter om een traditioneel en bekend product te gebruiken. Dit is natuurlijk roggebrood. Studies bevestigen dat het regelmatig eten ervan een positief effect heeft op het hart en bovendien gewichtsverlies vergemakkelijkt.
Tegenwoordig is de keuze aan brood enorm en het is gemakkelijk om er in te verdwalen. Veel mensen worden gedreven door gewoonte en grijpen naar gewoon wit tarwebrood, dat niet veel voedingswaarde biedt. Het beste brood voor uw gezondheid is echter roggebrood. Het bevat minder vet en calorieën en meer vezels, waardoor het gemakkelijker is om af te vallen en het cholesterolgehalte te verlagen.
Hoe kiest u het beste brood voor uw gezondheid? Wij stellen voor
Roggebrood heeft een eigenaardige, intense smaak, maar het is de moeite waard. Het is een echte schatkamer vol B-vitamines en mineralen zoals ijzer en magnesium, maar ook zink, kalium, calcium of mangaan. Dankzij het hoge vezelgehalte vult het, zodat we er minder van kunnen eten. Mensen die afvallen zullen deze eigenschap zeker waarderen. Bovendien bevordert het de spijsvertering en kan het de “slechte” cholesterolwaarden verlagen.
Als u op zoek bent naar het beste brood, lees dan goed de samenstelling. Hoe korter en eenvoudiger het is, hoe beter. Brood van goede kwaliteit zou voornamelijk roggemeel, zuurdesem starter, water en zout, en eventueel wat granen moeten bevatten. Vermijd daarentegen producten met een groot aantal additieven zoals kleurstoffen, conserveringsmiddelen, emulgatoren, smaakstoffen of... suiker. Maakt mogelijk.