Hoe u snel uw hele oven kunt schoonmaken (inclusief aangekoekte etenswaren) met alleen zuiveringszout
Zuiveringszout is een geweldig ingrediënt om de oven schoon te maken. Het is een goedkoop, natuurlijk, zacht schurend poeder dat vastzittende rommel helpt verwijderen en als ontgeurder werkt, zodat uw oven fris ruikt.
U kunt andere gewone huishoudproducten toevoegen, zoals azijn, om de reinigingskracht op te voeren en door de vettige laag te snijden die vaak op de oven zit.
Door wat tijd uit te trekken, deze stappen te volgen en een beetje ellebogenwerk te doen, kunt u een schone oven krijgen zonder dat u een commercieel schoonmaakmiddel hoeft te kopen .
Wat hebt u nodig
- Zuiveringszout
- Gedestilleerde witte azijn
- Spons
- Microvezeldoeken
- Spuitfles
Een oven schoonmaken met zuiveringszout
Baking soda verwijdert gemakkelijk het vuil in uw oven. Begin met even stomen, en voeg dan de zuiveringszoutpasta toe rondom de oven. U kunt dit mengsel een uur of een nacht laten zitten en de volgende dag wegvegen om een schone, glanzende oven te onthullen.
Leeg de oven en stoom het water
Verwijder de rekken, thermometers in de oven en ovenvoeringen uit de oven. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunt u stoom gebruiken om vastzittend vuil zacht te maken.
Laat de rekken in de oven staan en zet een ovenvaste kom of ovenschaal van 2 liter of groter, gevuld met koel water, in de oven. Stel de oventemperatuur in op 450°F. en de timer op 30 tot 60 minuten. Hoe zwaarder het vuil, hoe langer de schaal in de oven moet blijven.
Zet de oven uit en laat de deur dicht totdat de oven volledig is afgekoeld. Het vuil wordt zacht en is klaar om gereinigd te worden.
Een reinigingspasta mengen
Combineer één kopje zuiveringszout en twee eetlepels water in een kleine kom tot een dunne, smeerbare pasta. Verdubbel het recept als uw oven groot is.
Tip
Smeer de pasta uit en laat hem zijn werk doen
Gebruik een spons of schone verfkwast om de pasta op de muren, vloer en binnenkant van de ovendeur te smeren. Deze methode is veilig te gebruiken op zowel metalen als glazen ovendeuren.
Smeer de pasta niet op elektrische verwarmingselementen en gasopeningen. Sluit de ovendeur en laat de pasta minstens een uur of een nacht inwerken.
De ovenrekken schoonmaken
Terwijl de baking soda in de oven werkt, maakt u de ovenrekken schoon. Plaats de rekjes in een lege gootsteen, badkuip of plastic vuilniszakken en besproei ze met gedestilleerde witte azijn.
Bestrooi de rekjes met zuiveringszout. Wanneer het schuimen stopt, voegt u heet water toe aan de gootsteen, badkuip of plastic zak totdat de rekjes volledig bedekt zijn, en laat u ze minstens een uur of een nacht weken.
Afvegen en Oven weer in elkaar zetten
Wanneer de zuiveringszoutpasta de tijd heeft gehad om te werken, veegt u alle oppervlakken van de oven af met een vochtige spons of microvezeldoek. Als er vastzittend voedsel achterblijft, strooi dan een beetje droog zuiveringszout op de spons om het weg te schrobben.
Meng een spoeloplossing door 50% water en 50% gedestilleerde witte azijn in een emmer te doen. Gebruik een spons of doek om alle overgebleven resten weg te vegen.
Haal de rekken uit het weekwater en veeg eventueel achtergebleven vuil weg met een spons. Droog de rekjes af en plaats ze terug in de oven.
Hoe vaak uw oven schoonmaken
Hoe vaak u de oven gebruikt, bepaalt hoe vaak u de oven moet schoonmaken. Gemorste vloeistof en overlopen moeten zo snel mogelijk worden schoongemaakt. Wij raden u echter aan om een seizoensreiniging uit te voeren of om een reiniging uit te voeren wanneer u rook of een vettige geur ruikt wanneer u de oven aanzet.